Hírek 2015 - MSZP Országos Nyugdíjas Tagozata

Főmenü:

Hírek 2015

Az oldalon az MSZP
Országos Nyugdíjas Tagozatának központi hírei olvashatóak, melyeket az adott linkre kattintva PDF formátumban le tudja tölteni és/vagy megtekinteni.
Amennyiben nem rendelkezik PDF olvasó programmal, az alábbi linkről le tudja tölteni: Adobe Reader.com

2015. december 18. - Ünnepi versek

Teljes hír elérhető: itt

Békés áldott karácsonyi ünnepeket kívánunk!

2015. november 26. - Az idősek méltósága, idősbarát gondolkodás, hatékony prevenció?

Teljes hír elérhető: itt

Az idősek számának fokozatos növekedése egyre nagyobb feladatot jelent az egyénnek, az idősödőnek magának, a családjának és a társadalomnak is.

2015. november 25. - Állásfoglalás

Teljes hír elérhető: itt

Magyarország jobban teljesít? Nyugdíjas társaink jelentős része nem érzékeli! A kormánytól két olyan - a mi korosztályunkat érintő - "karácsonyi ajándékot" kapunk, aminek nem tudunk örülni!

2015. október 31. - Jövőre még kevesebb kerül a nyugdíjasok kosarába

Teljes hír elérhető: itt

Jövőre sem lesz könnyebb a nyugdíjasok helyzete: mivel az infláció mértékével növelik a járadékot, ezért átlagosan 2000 forinttal kapnak majd többet az idősek.

2015. október 20. - Vágh Vajk gondolatok

2015. szeptember 27. - Parlamenti látogatás

A nyugdíjasok Országos elnöksége a budapesti elnökségen keresztül megindította, illetve folytatja az unoka-nagyi parlamentlátogatási programját. A budapesti elnökség igénybe vette az Újbuda MSZP segitségét, Dr Józsa István országgyűlési képviselő és Molnár Gyula elnök személyében. A program nagyon sikeres, nagy csoportokban tekintik meg a parlamentet, több, mint 60 fő van ott egyszerre.

2015. augusztus 3. - Népszavazási kezdeményezés

Teljes hír elérhető: itt

2015. július 29. - Tervezési kormánymérték: "Saccperkábé"?

Teljes hír elérhető: itt

Forráskimerülés miatt szünetel a mosógépcsere-pályázatok benyújtása a dél-alföldi régióban is.

2015. július 20. - Újabb őrült ötlet: jöhet a nyugdíjcsökkentés?

Teljes hír elérhető: itt

Négy évvel ezelőtt vezette be a kormány azt az át nem gondolt tervét, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek. Erre most jön az ötlet, hogy ez így diszkriminatív, miért ne vonatkozna a férfiakra is? Remekül haladunk a görög úton, csak nálunk Európa nem állja a számlát.

2015. június 24. - Áralakulás 2015. március - április

Teljes hír elérhető: itt

A nyugdíjas fogyasztói kosárral számított árindex áprilisban 0,4%-kal nőtt az előző hónaphoz, és 0,2%-kal az egy évvel korábbihoz képest.

2015. június 24. - Mindent vihet az egyház

Teljes hír elérhető: itt

A humántárcánál azon gondolkodnak a Népszabadság értesülései szerint, hogy a még megmaradt állami szociális intézményeket az egyházaknak adják át. Az egyházak azonban nem feltétlen rajonganak az ötletért.

2015. június 24. - Így évekig nem lesz nyugdíjemelés Magyarországon

Teljes hír elérhető: itt

A kormány 2019-ig tartó 5 éves kitekintéséből megtudjuk, mik az államháztartás várható számai.

2015. május 29. - Közlemény

Teljes hír elérhető: itt

Emeljék fel a nyugdíjminimum összegét!
A Nyugdíjasok Országos Szövetsége 2015. május 6-án megtartott, éves értékelő Küldöttgyűlésén, érdekvédő- és érvényesítő munkájának sorában elemezte a nyugdíjból, nyugdíjszerű ellátásból élők élethelyzetét.

2015. április 21. - Hol élnek a leggazdagabb magyar nyugdíjasok?

Teljes hír elérhető: itt

34 ezer forint különbség van az átlagnyugdíjaknál az ország leggazdagabb és legszegényebb régiói között. Hatalmas különbségeket találunk az átlagnyugdíjakban az egyes megyék közt: 34 ezer forinttal kapnak többet a nyugdíjasok - átlagosan - Budapesten, mint Szabolcsban.

2015. március 16. - Quaestor feljelentés

Teljes hír elérhető: itt

Az MSZP a Quaestor ügy károsultjainak megsegítésére készített egy feljelentésmintát.

2015. március 2. - A szegények legfeketébb vasárnapja következik

Teljes hír elérhető: itt

Magyarországon egyebek mellett megszűnik a rendszeres szociális segély, a lakásfenntartási támogatás, az adósságkezelési szolgáltatás és az önkormányzatok dönthetik el, kinek adnak segítséget.

2015. március 2. - Ezreknek még érvényes TAJ-száma sem lesz?

Teljes hír elérhető: itt

Vége az ápolási díjnak! Az Igazságügyi Bizottsági ülésen a Fideszes többség nem támogatta Korózs Lajos ápolási díjra vonatkozó módosítását.

2015. február 13. - Újra indul a Nyugdíjas hírlevél

Teljes hír elérhető: itt

Most az 2. sz. két témát dolgoz fel. Hamarosan jön a szociális ellátórendszer átalakítása mivel március 1-től több mint 600 ezer embert negatívan érintő intézkedés lép hatályba!

2015. január 13. - A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázata

Teljes hír elérhető: itt

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a tegnapi napon kiírta a nyugdíjasok számára a 2015. évi üdülés és kedvezményes fürdő belépőkkel kapcsolatos pályázatát.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz