Nyíregyházi látogatás

Az MSZP Nyugdíjas Tagozat Országos elnöksége Nyíregyházán tartotta július végi ülését. Itt megismertük a Szövetség Nyíregyházáért szervezet önkormányzati munkáját. Országos témákban Mesterházy Attila képviselő adott tájékoztatást és válaszolt kérdéseinkre. Ezeken a programokon helyi vendégek is voltak, illetve a tagozat más városokból érkezett tagjai.

Az elnökség a tagozat aktuális ügyeit is megbeszélte.

Jutott idő a szép várossal való ismerkedésre is.

Karantén idején

Most ötödik hetében tart a járvány miatti veszélyhelyzet, és három hete csak indokolt esetben szabad kimenni a lakásból. Ezen belül a 65 éven felülieket külön kérték, hogy lehetőleg ne menjenek sehova, vásárláshoz és ügyeik intézéséhez kérjenek segítséget. Ezt a családok és az önkormányzatok általában megoldják, mégis sok idős ember van az utcán.

Ez a cikk arról szól, hogy mi ennek a magyarázata. Az itt leírtak nem csak jelen helyzetben fontosak. Amikor majd helyreáll a szokásos élet rend, akkor is nagyon kell rá figyelni. Arra kell figyelni, hogy az idős emberek – többségük magányosan él – szinte minden kapcsolata a gyakori találkozás valamelyik szolgáltatóval, eladóval, orvossal.  Ennek hiánya katasztrófához vezethet.

“Karantén idején” bővebben

Az új évhez

Ez persze nem rólunk szól, csak úgy olvasgatjuk 🙂

 

Janikovszky Éva:

Helyzetgyakorlatok kezdő öregeknek

A kérdés az: hogyan vegyük észre, hogy öregszünk?     Mert azt ne higgyük már, hogy valaki majd szól – Nem, sajnos, senki sem szól, pedig mindenki látja, észleli – de ránk hagyja a felismerést.

Legföljebb nénizni vagy mamikázni kezd. “Az új évhez” bővebben

Egyre több magyar nyugdíjas él nyomorban, a szegénységi küszöb alatt

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb kiadványa szerint ugyanis tovább emelkedett a nyugdíjasok körében a relatív jövedelmi szegények aránya.

2018-ban 11 százalékos volt az előző évi 10 százalék után. 2010-hez mérten már több mint a duplájára emelkedett a mutató, akkor még csak 4,6 százalék volt.

“Egyre több magyar nyugdíjas él nyomorban, a szegénységi küszöb alatt” bővebben

A hajdúságiak évzárója

A MSZP Nyugdíjas tagozatának Hajdú Bihar megyei szervezete évzáró rendezvényt tartott a debreceni tagozat szervezésében.
A rendezvényen több mint százan vettek részt a többi tagozat és a városi nyugdíjas szervezeteiből. Vendégünk volt Villám József országos elnök, valamint Madarasi István a MSZP debreceni elnöke, akik köszöntötték a résztvevőket. A rendezvény egy színvonalas műsorral kezdődött, amit ebéd követett, majd utána zene és tánc az este órákig. Öröm volt látni, hogy a sok idős ember milyen jól érzi magát. Mindez köszönhető a rendezvény szervezőinek Biriné Zsókának, Czirjákné Piroskának és Váradiné Erzsikének,
akik a debreceni nyugdíjas tagozat valamint a nőtagozat vezetői.
Lejegyezte Kiss Gábor a tagozat megyei vezetője.