A miniszterelnök válasza

A Nyugdíjas Parlament határozatában előírta, hogy az egyesület tájékoztassa a hozott határozatáról a köztársasági elnököt, miniszterelnököt, parlamenti frakciókat, médiát. Ebben kértük a vegyes indexálást és idősügyekben érdemi egyeztető fórumot.

A köztársasági elnök hivatala udvariasan elhárította a kérést, nincs ebben feladata a köztársasági elnöknek (bizonyára nem figyeltek a törvény kezdeményezési jogra, a törvények visszaküldésére, alkotmánybírósághoz küldésére).

Most a miniszterelnöki hivatal válaszolt – itt olvasható – delegálta a témát az EMMI államtitkárához, Novák Katalinhoz. Meglátjuk, mi lesz.

Nőnapi ünnepség Hajdúszoboszlón

Az MSZP Hajdúszoboszlói szervezete és Nyugdíjas tagozata március 6-án tartotta a már hagyományossá vált Nőnapi ünnepségét. A rendezvényen közel 90 fő volt jelen, amelyet Kiss Gábor a szervezet megyei és városi vezetője nyitott meg és köszöntötte a vendégeket. A helyi és a megye több szervezete részéről vettek rész a rendezvényen. Az ünnepség védnöke dr. Szakács László az MSZP elnök helyettese volt, ő köszöntötte a jelen lévőket, elsősorban az ünnepelt hölgyeket, ezután Villám József a Nyugdíjas tagozat országos elnöke mondta el köszöntő szavait és köszönte meg az elmúlt időszak munkáját. Ezt követően magyar nóta és sláger énekesek műsorával és egy szál piros szegfűvel, valamint pezsgő koccintással köszöntöttük a hölgyeket. Majd egy finom vacsorával és kifulladásig tartó bállal zártuk az ünnepségünket. Nagyon jó volt a hangulat, ami – úgy gondoljuk – az emberi kapcsolatokat és a csapatépítést is elősegítette.

Nyugdíjbombákról szóló hír

Több mint két éve lépett életbe az a törvény, amely szerint a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni. A Pénzcentrum.hu utánanézett, vajon beindult-e a korábban jósolt percunami, több idős követeli-e a fiatalabb rokonoktól a tartásdíjat, mint korábban. Az egyik szakember szerint ez csak idő kérdése, ahogy fogalmazott: a fejünk felett lebeg Damoklész kardja.

Nyugdíjbomba a napi.hu alapján