Tisztességtelen eljárás

A jelenlegi nyugdíjkorrekció még a törvényeknek sem felel meg. Különösen a kisnyugdíjasokkal szemben tisztességtelen.

“Az ország legnagyobb szakszervezeteivel és civil szervezeteivel együttműködő Nyuszet most a novemberi 1,2 százalékos nyugdíjkiegészítési mértéket tartja elfogadhatatlanul alacsonynak és az előzmények ismeretében indokolatlannak is. ”

https://bit.ly/34t4YxG

A valódi cél az, hogy ne legyen alacsonyabb nyugdíja senkinek, mint a megélhetési minimum.

Az MSZP kongresszusa által elfogadott nyugdíjemelési rendszer megvalósítása azt eredményezné, hogy – még svájci indexálás nélkül is – a 2019 júniusában 2 021 864 öregségi nyugdíjas közül 1,3 millió ember magasabb összegű nyugdíjemelést kapna, mint a jelenlegi rendszerben. (A medián nyugdíj 2019-ben 117 500 forint.)

Szerző: Tóth Bertalan

https://nepszava.hu/3093792_az-idoseknek-is-jar-a-biztos-megelhetes

 

Idősek Világnapján

Nem egy nap az évből, hanem az év minden napja ugyanúgy az idős és szépkorú embereké, mint a fiatal vagy aktív korúaké.

Harmincadik alkalommal ünnepelhetjük az Idősek Világnapját!

Az ENSZ 1991-ben döntött az Idősek Világnapjává való nyilvánításról.

Az idős emberek már kiérdemelték a megbecsülést korábbi tetteikkel és cselekedeteikkel, ezért megérdemelnek minden elismerést, méltó emberi szót és szükség szerinti támogatást is.

A jelen kormány ebben a vonatkozásban igen nagy adósággal bír feléjük!

Nemcsak propagandára, hanem az érdekükben megmutatkozó tettekre van szükség, olyanokra, amelyek a valós megbecsülésről és a gondoskodásról szólnak, melyeken keresztül a létbiztonság és az egészség megőrzésének a biztonsága szükség szerint pedig a megfelelő gondoskodási háttér is adottá válik.

A lét emberhez méltó fenntartásához méltányos időskori jövedelmekre, nyugdíjakra van szükség, mint ahogy azt a Szociális Jogok Európai Pillérei között is felfedezhetjük!

Ezért sem elfogadható, hogy 12 év után a nyugdíjak legkisebb összege változatlanul 28.500.-Ft, miközben már több éve megjelentek a milliós nyugdíjak is, melyeknek féket kell szabni.  A nyugdíjakat alulról emelni kell, felülről pedig korlátozni kell.

Ezért sem elfogadható, hogy az aktív korúak fizetésének átlagához képest évről évre rontják a nyugdíjak átlagának arányát és így értéktelenítik el a megszerzett javakat.

Ezért sem elfogadható, hogy…….

 

Ha valóban ünnepelni akarunk, akkor először győzzük meg magunkat, az idősödőket, az időseket, a szépkorúakat, hogy van miért cselekednünk és nyerjük meg ehhez más generációk támogatását is.

AZ MSZP Országos Nyugdíjas Tagozat vezetőivel karöltve mi ezen fogunk dolgozni az elkövetkezendő időszakban.

Tegyük ezt nem elsődlegesen önös érdekből, hanem azért, hogy az utánunk következő generációk is élvezni tudják aktív életük munkájának gyümölcsét.

 

Boldog Idősek Világnapját és minden napokat!

 

         Gúr Nándor                                                Villám József

MSZP Nyugdíjas Tagozat           MSZP Nyugdíjas Tagozat             

  Elnöke                                                   Tiszteletbeli Elnöke