Az Egyesület képviselői jártak a kormánynál

Budapest, 2019. április 11., csütörtök (OS)
Tájékoztató az Országos Nyugdíjas Parlament és az Emberi Erőforrás Minisztérium képviselőinek 2019. április 10-i megbeszéléséről.

Karácsony Mihály (NYPOE Elnöke) tájékoztatta a Kormány szakembereit a felmenő rendszerű országos nyugdíjas parlamentek sokszínű résztvevői köréről és az azokon felvetett, nyugdíjasokat érintő témakörökről.
Juhász László (MaSZSZ Nyugdíjas Tagozata Elnöke) tolmácsolta – az Országos Nyugdíjas Parlament III. ülése határozatának megfelelően – a jelenlegi nyugdíjemelési gyakorlat megváltoztatásának szükségességét úgy, hogy a jövőben a nyugdíjemeléskor a tervezett fogyasztói áremelkedésen túl a tervezett bruttó bérkiáramlás mértékét is vegyék figyelembe.
Némethné Jankovics Györgyi (NYOSZ Elnöke) kifejtette: a nyugdíjasok egyik legfontosabb igénye, hogy az országos hatókörű nyugdíjas érdekvédő szervezetek és a döntéshozók közötti jöjjön létre egy intézményesített, tervezhető egyeztető fórum.
Dr. Beneda Attila (EMMI Helyettes államtitkára) tájékoztatást adott arról, hogy a Kormány háttérintézményeiben tervező munka folyik a nyugdíjrendszer jövőbeni átalakításának lehetőségeiről. A helyettes államtitkár a felvetettekkel kapcsolatban nyitottságáról biztosította a jelenlévőket és ígéretet tett az ügyek érdemi vizsgálatára. Lehetőséget látott arra, hogy a belső egyeztetéseik lefolytatása után kialakított formában folytatódjon a szakmai egyeztetés, és a kölcsönös tájékoztatás.

Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület