Arra a pártra kell szavazni, amelyik szóba áll a nyugdíjasokkal!

Az MSZP Nyugdíjas Tagozat Kecskeméten tartotta áprilisi ülését. Szakács László, az MSZP elnökhelyettese és Szanyi Tibor európai uniós parlamenti képviselő, alelnök volt vendégünk. Fontos témáink voltak az egészségügy és a  lakhatás helyzete. Az egészségügynél olyan ellátást szeretnénk, ami mindenki számára elérhető, szolidaritási alapon működik a befizetett adóból/járulékból és ezért a megfelelő szintű ellátást kapjuk. Az orvosoknak legalább a szlovákiainak megfelelő bért kell adni, ami a hazai duplája.

A mostani helyzetben megfizethetetlen a lakásbérlet, ami miatt sokan külföldre kényszerülnek vagy az utcára kerülnek. Mivel a lakhatás válsága nem csak itthon létezik, uniós támogatással kell közösségi bérlakásépítési programot indítani.

Május 26-án lesz az uniós választás. Minden nyugdíjas szavazáskor gondoljon arra: olyan pártra kell szavazni, amelyik szóba áll az idősekkel, és az érdekeiket  képviselni is tudja az uniós parlamentben.