Együttműködési szándéknyilatkozat a nyugdíjasok érdekében

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület felhívta az uniós választáson induló pártokat, kössenek együttműködési szándéknyilatkozatot: képviselni fogják az idős embereknek a Nyugdíjas Parlamenten megfogalmazott érdekeit az Európai Parlamentben. Elsőre az MSZP reagált, április 29-én meg is történt az ünnepélyes, sajtó nyilvános aláírás.

Tóth Bertalan elmondta, hogy a programban már benne van az európai minimálbér és európai minimál nyugdíj követelése, támogatják a vegyes indexálású évenkénti nyugdíjemelést is.

Korózs Lajos arról is beszélt, hogy problémásnak tartják azt az éves nyugdíjemelési gyakorlatot, amelyik szándékosan alátervez. Ezzel a nyugdíjasok hitelezik a kormányt.

Ujhelyi István megfogadta a nyugdíjas érdekek uniós parlamenti képviseletét, beszélt arról is, hogy az idős emberektől elszakad a családjuk a kivándorlási kényszer miatt. Miközben a kormány nem figyel a nyugdíjasokra, bemutatta azt az 5 pontot is, aminek a képviseletére szerződnek:

  • legyen az európai minimális bér 240 ezer forint,
  • legyen az európai minimális nyugdíj 95 ezer forint,
  • legyen európai szintű egészségügyi ellátás,
  • legyen vegyes indexálású nyugdíjemelés,
  • legyen állandó és érdemi érdekegyeztetés.

Az aláíráson jelen volt Tóth Bertalan MSZP elnök, Karácsony Mihály NYOPE elnök, Korózs Lajos Népjóléti bizottság elnök, valamint Ujhelyi István és Szanyi Tibor európai uniós parlamenti képviselők és -jelöltek. Jelen voltak a Nyugdíjas Parlamentet szervező szervezetek vezetői, képviselői (NYOK, MASZSZ, NYOSZ, MSZP Nyugdíjas Tagozat).

Az MSZP fogja képviselni a nyugdíjasok érdekeit Brüsszelben

Dr. Tóth Bertalan: A nyugdíjasok ügyét kiemelten kezeli a szocialista párt. Hosszú évtizedek óta dolgozunk azért, hogy a magyar nyugdíjasok életkörülményei javuljanak, de az elmúlt tíz évben azt látjuk, nagyon nehéz a megélhetésük.Részletek➡ https://bit.ly/2WdLJBC

Gepostet von MSZP am Montag, 29. April 2019

Dr. Tóth Bertalan és Ujhelyi István dr. a patkánykormányzásról.

Gepostet von MSZP am Montag, 29. April 2019